Avertizorul american de integritate Edward Snowden, care a denunţat supravegherea în masă în Statele Unite şi a fost inculpat de spionaj în ţara sa, îşi publică la 17 septembrie memoriile, a anunţat joi editura sa franceză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Snowden a publicat o înregostrat video, pe contul său de Twitter, intitulată sobru "I wrote a book" (”Am scris o carte”).

Aceste memorii ale fostului informatician - ”Permanent Record” - urmează să fie publicate sub titlul ”Mémoire vive”, la Editura Seuil, în Franţa.

"Edward J. Snowden a decis, la vârsta de 29 de ani, să-şi sacrifice viitorul personal pentru binele ţării sale”, notează editura sa americană, Macmillan.

”El a dat dovadă, astfel, de un curaj imens şi, vrem sau nu, este o poveste americană fabuloasă. Nu există vreo îndoială că lumea este mai sigură şi mai respectuoasă, mulţumită lucrului pe care l-a făcut el”.

Acuzat de înaltă trădare de Statele Unite, unde este inculpat de spionaj şi furt de secrete de stat, avertizorul de integritate este un refugiat în Rusia.

Edward Snowden a dezvăluit în 2013 existenţa unui sistem de supraveghere mondială a comunicaţiilor şi Internetului.

Povestea sa urmează să fie disponibilă în aproximativ 20 de ţări.

Viaţa lui Edward Snowden a fost povestită deja într-un film, care-i poartă numele, regizat de Oliver Stone, cu Joseph Gordon-Levitt în rolul principal.

El apare de asemenea în ”Citizenfour”, un documentar distins cu Oscar, în care este filmat în timpul fugii sale, într-o cameră de hotel, la Hong Kong.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.