Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) derulează, începând de joi şi până la sfârşitul lunii, o inspecţie tematică în unităţile de învăţământ, dublată de o analiză de risc, privind evoluţia situaţiei şcolare a elevilor din învăţământul gimnazial, de la înscrierea în clasa a V-a, în anul şcolar 2015-2016, până la susţinerea Evaluării Naţionale, din anul şcolar 2018 - 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, până la finalul lunii august, experţii din Corpul de control al ministrului Educaţiei Naţionale vor analiza situaţia şcolară a elevilor promovaţi, corigenţi, repetenţi, cu situaţie şcolară neîncheiată şi transferaţi în cadrul metodologic, în anii şcolari selectaţi, la nivelul unităţilor de învăţământ din toată ţara.

”Obiectivele acestei inspecţii/analize de risc sunt identificarea grupurilor defavorizate de elevi aflaţi în risc de abandon şcolar, prevenirea excluziunii şcolare, precum şi reducerea sau remedierea erorilor din documentele şcolare”, a transmis MEN.

ÎN acest an, 73,2% dintre elevii care au susţinut Evaluarea Naţională au reuşit să obţină medii de 5 sau mai mari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.