USR acuză Guvernul că a preluat proiectul medicului şi senatorului USR Adrian Wiener, inbtroducând o taxă, pentru limitarea consumului de băuturi cu conţinut ridicat de zahăr, după ce PSD l-a respins în Parlament, şi cere ca noua acciză să ajungă în bugetul Sănătăţii şi ”să nu fie direcţionată spre acoperirea pensiilor speciale şi a populismului bugetar al PSD”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Proiectul medicului şi senatorului USR arădean, Adrian Wiener, pentru limitarea consumului de băuturi cu conţinut ridicat de zahăr este preluat de Guvern, după ce PSD l-a respins în Parlament. Proiectul copiază măsurile aplicate în numeroase ţări (Franţa, Marea Britanie, ţările nordice, Ungaria, etc.) şi care s-au dovedit deja eficiente în reducerea bolilor cardiovasculare şi a diabetului de tip II”, conform USR.

Adrian Wiener, senator USR Arad, precizează că iniţiativa sa urmăreşte exclusiv diminuarea consumului de zahăr de către români.

”Scopul se va atinge fie prin reducerea consumului de băuturi îndulcite, dacă preţul lor va creşte, fie prin ajustarea reţetei de producătorii care doresc să evite plata accizei. Deja apar pe piaţă produse cu mai puţin zahăr, iar noi trebuie să stimulăm acest lucru”, afirmă Wiener.

USR cere ca banii proveniţi din noua acciză să ajungă în bugetul Sănătăţii.

”Sperăm ca noua taxă să nu fie direcţionată spre acoperirea pensiilor speciale şi a populismului bugetar al PSD”, afirmă formaţiunea.

Guvernul pregăteşte introducerea din septembrie a unei taxe pe băuturile răcoritoare cu conţinut ridicat de zahăr, cu un impact de circa 1 leu pe litru, 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.