Parchetul General a demarat, începând de joi, un control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, urmărind respectarea dispoziţiilor privind primirea, înregistrarea, repartizarea şi continuitatea dosarelor penale. Vor fi verificate cauzele aflate în lucru la procuror şi la organele de cercetare penală, având ca obiect infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol, precum şi a cauzelor având acest obiect soluţionate în perioada 01.01.2018 – 31.07.2019. De asemenea, vor fi verificate cauzele mai vechi de 1 an de la prima sesizare şi încă aflate în lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmare a solicitării adresată de ministrul Justiţiei la data de 26 iulie 2019 procurorului general al P.Î.C.C.J., de a dispune efectuarea de verificări imediate pentru a se stabili modul de derulare a anchetei în cazul criminalului din judeţul Olt, a rezultatului controlului efectuat de către Serviciul de Îndrumare şi Control din cadrul P.Î.C.C.J. la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal şi D.I.I.C.O.T – Serviciul  Teritorial Craiova având ca obiectiv verificarea aspectelor semnalate în mass-media la data de 26.07.2019, referitoare la dispariţia elevei Alexandra Mihaela Măceşanu urmată de uciderea acesteia şi având în vedere celeritatea solicitată de ministrul Justiţiei pentru punerea în aplicare a propunerilor rezultate, procurorul general al P.Î.C.C.J. a dispus efectuarea unui control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal cu privire la respectarea dispoziţiilor privind primirea, înregistrarea, repartizarea şi continuitatea în soluţionarea lucrărilor şi dosarelor penale”, a transmis, joi, Parchetul General.

Sursa citată a precizat că verificarea va fi făcută de către procurori din cadrul Serviciului de Îndrumare şi Control şi se va desfăşura începând cu data de 1 august 2019.

”Controlul are printre obiective şi verificarea stadiului cercetărilor şi a modalităţii de exercitare a supravegherii în cauzele aflate în lucru la procuror şi la organele de cercetare penală, având ca obiect infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol, precum şi a cauzelor având acest obiect soluţionate în perioada 01.01.2018 – 31.07.2019”, a mai transmis Parchetul General.

De asemenea, vor fi verificate cauzele mai vechi de 1 an de la prima sesizare aflate în lucru la procuror şi la organele de cercetare penală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.