Un palestinian a trecut frontiera din Fâşia Gaza şi a intrat în Israel, unde a deschis focul asupra unor militari, rănind trei, înainte să fie ucis, a anunţat joi armata israeliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest incident, un tanc israelian a tras asupra unui post militar aparţinând Hamas în Fâşia Gaza, a precizat armata într-un comunicat.

Doi militari israelieni au fost uşor răniţi, iar un ofiţer a fost rănit mai grav de tirurile unui palestinian în sudul Fâşiei Gaza, se precizează în comunicat.

Din martie 2018, această enclavă guvernată de mişcarea islamistă Hamas, este teatrul, de-a lungul barierei de securitate israeliene, al unor proteste săptămânale, marcate în general de violenţe, prin care palestinienii cer ridicarea blocadei impuse de Israel de peste zece ani.

Din martie 2018, cel puţin 297 de palestinieni au fost ucişi prin împuşcare de către israelieni în Fâşia gaza, marea majoritate în violenţe la adunări de-a lungul barierei de securitate. Alţi palestinieni au fost ucişi în atacuri israeliene, ca represalii faţă de acte ostile provenind din enclavă.

Şapte israelieni au fost ucişi în această perioadă.

Manifestaţiile s-au mai liniştit în ultima perioadă, în urma unui armistiţiu încheiat de Israel cu Hamasul, sub egida Egiptului şi ONU.

Hamasul şi Israelul au purtat trei războaie din 2008.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.