Ministrul interimar de Interne Mihai Fifor, a comentat, joi, informaţia potrivit căreia jandarmii au refuzat iniţial să intervină în Cazul de la Caracal şi a precizat că, în baza unei relaţii de prietenie, s-a cerut sprijinul jandarmilor din Craiova, în loc să se sune la cei de la Olt. Când s-a apelat la cei care aveau competenţă în zona respectivă, a existat sprijin al jandarmilor. ”Categoric nu este o manieră profesionistă de intervenţie”, a spus ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Fifor a fost întrebat, joi, despre refuzul iniţial al jandarilor de a in terveni în cazul de la Caracal şi a precizat că nu s-a solicitat sprinijul echipei care avea competenţă în zonă. 

”Am înţeles că s-a sunat, în virtutea unei relaţii de prietenie, către cei de la Craiova şi omul acela a spus: «Omule, nu mă mai suna pe mine, că eu nu mai lucrez unde ştiai tu că lucrez, sună la colegii de la Olt», cum e firesc dacă ai nevoie de sprijinul jandarmilor. S-a clarificat chestiunea aceasta, s-a sunat la jandarmi la Olt şi a fost sprijin cu jandarmi”, a răspuns ministrul de Interne.

Acesta a spus că se face o cercetare internă în legătură cu această situaţie, iar procurorii DIICOT care se ocupă de caz vor stabili vinovăţiile.

Întrebat dacă a fost o manieră profesionistă de intervenţie, Fifor a spus: ”Categoric nu, categoric, nu. Adică nu poţi să stai să cauţi în agenda telefonului să vezi: «Îl sun eu pe cutare şi-mi trimite şi mie zece jandarmi»”.

Raportul MAI  în cazul intervenţiei pentru căutarea Alexandrei Măceşanu, obţinut în exclusivitate de Digi24, arată că Jandarmeria a refuzat iniţial să trimită luptători de la Brigada Mobilă pentru a sprijini ancheta. În raport se precizează că ofiţerul care coordona acţiunea din noaptea percheziţiei de la casa lui Gheorghe Dincă a cerut comandandului Brigăzii Mobile de Jandarmi Craiova 20 de jandarmi în sprijin. Comandantul a refuzat, motivând că are oamenii ocupaţi cu alte misiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.