Timothy Sammons, care a colaborat pentru casa de licitaţii Sotheby’s din New York, a fost condamnat la închisoare după ce s-a declarat vinovat de furtul a până la 30 de milioane de dolari din tranzacţii cu opere de artă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dealerul de artă britanic a fost condamnat de un tribunal din New York la o pedeapsă de 4 până la 12 ani de închisoare.

Între operele de care s-a folosit Sammons se numără „Buste de Femme”, de Pablo Picasso, „Rêverie”, de Marc Chagall şi „Calanque de Canoubier (Pointe de Bamer)”, de Paul Signac, potrivit unui comunicat trimis de procuratura din Manhattan, citat de La Vanguardia.

„În timpul negocierilor pentru vânzarea unor picturi extraordinare la preţuri mari, Timothy Sammons stăpânea arta minciunii, escrocheriei şi furtului. Timp de mai mulţi ani, acuzatul a pus la care o strategie înşelătoare pentru a face bani, câştigând încrederea posibililor cumpărători şi vânzători pentru a le lua milioane de dolari pe care i-a folosit în scop personal”, a spus procurorul Cyrus Vance.

Sammons a colaborat cu Sotheby’s înainte de a pune bazele propriei afaceri în Londra, Zurich şi New York.

Ca dealer, reprezenta proprietarii de importante opere de artă în vânzări private sau pe care îi trimitea caselor de licitaţii, iar clienţii lui se aşteptau ca el să vândă lucrările şi să le dea banii obţinuţi după ce îşi oprea un comision.

Potrivit documentelor depuse în proces, îngtre anii 2010 şi 2015, Sammons a oprit mai mulţi bani decât prevedeau comisioanele, se folosea de banii din vânzări pentru a-şi cumpăra bilete de avion la clasa întâi şi pentru a plăti, între altele, facturi ale cărţilor lui de credit.

Judecătoarea care s-a ocupat de caz, Ann Scherzer, a descris acţiunile lui Sammons drept „extrem de grave şi tulburătoare” şi a spus că el a negat că ar avea vreo responsabilitate. Avocatul inculpatului a declarat că clientul său regretă cele întâmplate şi că acţiunile „nu au fost intenţionate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.