Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă,a declarat miercuri că,în cazul Caracal nu este neglijată nicio pistă, nicio variantă şi că şi-ar dori, din tot sufletul, ca fetele să fie găsite în viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bănilă a precizat că miercuri dimineaţă inculpatul a fost transferat la Jilava pentru expertiza psihiatrică.

„Până la acest moment, nu avem nici măcar teste preliminare privind fragmentele osoase găsite la faţa locului”, a precizat şeful DIICOT.

„Vom face comunicări zilnice, dacă amănuntele ce pot fi date publicităţii nu periclitează ancheta”, a mai spus Bănilă.

„Nu neglijăm nicio pistă, nicio variantă pe care o putem afla inclusiv prin presă”, a mai spus şeful DIICOT.

„Ne-am dori, din tot sufletul vă spun, pentru că sunt tatăl a două fete, să găsim fetele în viaţă. Încă din 15 aprilie şi 25 iulie cele două minore au fost introduse în aplicaţia de dispariţie a minorilor şi sunt date în urmărire internaţională. (...) Până nu avem date certe că una sau alta dintre victime a fost ucisă, nu putem neglija niciun aspect”, a spus Bănilă.

El a precizat că au fost găsite probe ADN care atestă prezenţa fetei de 15 ani atât în maşina, cât şi în locuinţa inculpatului.

Şeful DIICOT a spus că cenuşa şi resturile osoase arse nu au fost găsite într-un butoi propriu-zis, ci este vorba despre un arzător improvizat.

Felix Bănilă spune că s-au făcut verificări ca victimele să nu fie pe proprietatea inculpatului.

”Nu ne putem asuma riscul de a genera suspiciuni cu privire la corectitudinea instrumentării unei astfel de cauze, plus că inculpatul are, indiferent de infracţiunile pe le-a comis, nişte drepturi pe care trebuie să le respectăm”, a mai spus procurorul-şef al DIICOT.

”Vă pot afirma cu maximă certitudine că ale noastre căutări trebuie continuate pe alte proprietăţi”, a mai spus el.

Şeful DIICOT a precizat că cercetările la faţa locului nu pot continua fără ca inculpatul să fie prezent.

El a spus că s-a stabilit prezenţa victimei de 15 ani atât în maşina, cât şi în casa inculpatului.
 
Despre gropile din curte a spus că sunt nişte tuburi betonate realizate cu mult timp înainte, e şi un canal care să îl ajute cu repararea maşinilor şi că acolo nu a fost identificat nimic.

Bănilă a explicat că, atunci când s-a încercat reconstituirea locului în care ar fi aruncat cadavrul primei fete, inculpatul a devenit confuz, a spus iniţial că a aruncat corpul în Olt, apoi în Dunăre şi că pe traseu a spus că nu mai ştie drumul pe care l-a urmat.

Şeful DIICOT a precizat că inculpatul urmează să fie testat cu aparatul poligraf.

Bănilă a precizat că au fost ridicate toate imaginile surprinse pe traseul lui Dincă şi au fost audiate mai multe persoane, dar că nu poate da detalii.

Felix Bănilă a declarat că astăzi nu a avut loc nicio percheziţie şi că se fac căutări de poliţie şi ISU într-un lac şi în nişte canale de irigaţie.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că DIICOT nu este depăşit de acest caz şi este competent să desfăşoare urmărirea penală în acest caz.

„Am stabilit în mod cert că în 2002-2008 inculpatul a avut reşedinţa în Italia. Din verificările de până acum, dar care nu sunt finalizate, pentru că nu am primit răspunsuri de la toate instituţiile, se pare că nu are interdicţie de a intra în Italia şi nici nu a fost cercetat sau implicat în fapte penale”, a declarat Bănilă.

Potrivit acestuia, bunicul Luizei a fost sunat, de la dispariţia acestuia, de două ori, de pe două cartele pre-paid achiziţionate de pe teritoriul României cu puţin timp înainte.

Întrebat dacă există vreun indiciu la acest moment că Gheorghe Dincă ar fi avut cel puţin un complice, şeful DIICOT a spus că, din motive care ţin de anchetă, nu poate răspunde la această întâmplare.

Bănilă a spus că, în cazul Luizei, DIICOT a început urmărirea penală in rem în 6 iunie. El a spus că exista o imagine de pe o cameră video cu maşina inculpatului, însă nu se vedea numărul de înmatriculare.

Întrebat dacă în telefonul lui Gheorghe Dincă au fost găsite numerele de telefon ale unor politicieni sau ale unor persoane din lumea interlopă, Felix Bănilă a spus că nu poate răspunde la această întrebare.

Gheorghe Dincă a ucis-o pe Alexandra joi, în jurul orei 12.00, după ce a surprins-o cu telefonul, apoi a incinerat-o, a anunţat DIICOT duminică seara. Sunt indicii că bărbatul a acţionat similar şi în cazul Luizei.

Alexandra este fata de 15 ani care a dispărut săptămâna trecută şi care a reuşit să apeleze 112 din captivitate, însă oamenii legii au ajuns la casa lui Dincă după 19 ore.

Luiza, în vârstă de 18 ani, a dispărut din luna aprilie.

Bărbatul care a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente este arestat preventiv, iar DIICOT anchetează cazul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.