Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog rămâne în mod oficial fără titlul de doctor în Management după ce Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că şi-a plagiat teza de doctorat, anunţă PressOne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul General al CNATDCU a validat  rezoluţia de retragere a titlului ştiinţific de doctor în Management deţinut de Bodog în unanimitate, cu 37 de voturi „pentru” din totalul celor 37 de membri  prezenţi.

Decizia CNATDCU a fost dată în ultima şedinţă, care a avut loc în data de 18 iulie, anunţă PressOne.

Ministrul Sănătăţii, Florian Dorel Bodog, a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Ştiinţe Economice, intitulată "Managementul şi marketingul unităţilor sanitare" şi susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), anunţa în octombrie 2017 jurnalista Emilia Şercan.  

Conform articolului problicat de pressone.ro, două dintre cărţile din care Bodog a copiat masiv sunt semnate, una, de un consilier personal de-al său − decanul unei facultăţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, iar alta, de o colegă − conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea.

Bodog a răspuns atunci prin biroul de presă al Ministerului Sănătăţii solicitării Press One de a face precizări în legătură cu lucrarea sa de docotorat.

"Informaţiile pe care le deţinem arată că teza a fost redactată cu respectarea tuturor standardelor de calitate şi de etică profesională, iar originalitatea acesteia aparţine integral autorului tezei, domnului Florian Bodog", a transmis Ministerul Sănătăţii.

Ministerul a precizat şi că "aşa numitele suprapuneri între teza realizată de domnul Florian Bodog şi fragmentele din manualele care au drept autor principal pe doamna dr. Lucia Daina sunt, în fapt, o preluare a informaţiilor care, în fapt, aparţin în întregime domnului Florian Bodog în calitate de autor al acestora.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.