Un jurnalist mexican, care scria despre poliţie în statul plin de violenţă Guerrero, a fost găsit mort în portbagajul unei maşini, având semne de tortură şi că a fost împuşcat, a informat poliţia marţi, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mexicul este una dintre cele mai periculoase ţări pentru jurnalişti, însă nu este clar dacă uciderea lui Rogelio Barragan are legătură cu munca sa.

Barragan , director al unui site care informa despre sudul ţării, a fost găsit în statul Morelos. El a fost împuşcat de cel puţin două ori iar pe corpul său pot fi observate semne de tortură.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a promis că va reduce violenţele din ţară. Însă conform grupării Article XIX, şapte jurnalişti au fost ucişi de când Lopez Obrador şi-a început mandatul, în decembrie 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.