Un juriu din California a decis, după un proces care a durat o săptămână, că melodia „Dark Horse” a lui Katy Perry copiază „Joyful Noise” a rapperului Marcus Gray, cunoscut drept Flame, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul a fost intentat de Gray, care spune că piesa din 2013 a lui Perry este bazată pe compoziţia lui. Rapperul a susţinut că producătorul Dr. Luke a preluat beat-ul.

În proces, cântăreaţa şi producătorul au susţinut că nu au ascultat niciodată „Joyful Noise”, iar Gray a subliniat că piesa lui a avut un succes de nişă. El a spus că este posibil ca cei doi să o fi ascultat-o la gala Grammy sau pe YouTube ori MySpace, unde cântecul a avut milioane de accesări. 

Mai mult, Perry şi Luke au încercat să arate că nici „Joyful Noise” nu este o compoziţie originală, spunând că beat-ul era un sample. Ei au apelat la experţi, aduşi ca martori, care să explice lipsa similarităţilor sbstanţiale.

Procesul nu a fost lipsit de momente inedite - Perry s-a oferit să prezinte live piesa ei, în proces, iar într-una dintre zile, când Luke depunea mărturie, în afara instituţiei au fost trase focuri de armă.

Juraţii au început deliberarea joi, la finalul depoziţiilor, şi au dat verdictul luni după-amiază.

Verdictul duce acum procesul în următoarea fază, în care vor fi discutate daunele, începând de marţi.  

Avocaţii lui Perry ar urma să depună o moţiune în care cer judecătoarei Christina Snyder să decidă că niciun juriu rezonabil nu ar putea decide încălcarea drepturilor de autor pe baza dovezilor prezentate în proces.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.