Deputatul PNL Florin Roman cere PSD să susţină proiectul de lege depus de el prin care solicită "exceptarea de la liberare condiţionată pentru criminali, violatori, pedofili, tâlhari şi corupţi". "Solicit preşedintelui PSD, premierul Viorica Dancilă, să ceară colegilor săi parlamentari să voteze în regim de urgenţă proiectul PNL, astfel încât odiosul criminal de la Caracal să putrezească în puşcărie şi nu să fie liberat condiţionat după 6-7 ani!", spune Roman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Solicit PSD să susţină proiectul de lege pe care l-am depus ca parlamentar al PNL, prin care solicitam exceptarea de la liberare condiţionată, pentru criminali, violatori, pedofili, tâlhari şi corupţi", afirmă deputatul liberal Florin Roman, într-o declaraţie de presă transmisă luni.

El arată că proiectul de lege este depus la Senat şi înregistrat încă din 4 iunie.

"Şi are aviz favorabil de la Consiliul legislativ. Din păcate, de atunci proiectul este ţinut la sertar şi este blocat. PNL a atras atenţia ca reducerea fracţiilor de pedeapsă nu este decât o gură de oxigen pentru infractori şi că măsurile luate de PSD nu fac decât să dea mai multe drepturi infractorilor, în timp ce victimele sunt pur şi simplu abandonate", spune Roman.

El adaugă că, după tragedia de la Alba Iulia, când o tânără a fost tâlhărită în scara unui bloc, după crima de la Mediaş, a atras atenţia ministrului de Interne de atunci, Carmen Dan, că "este doar începutul!".

"Am repetat obsesiv că nimeni nu mai este în siguranţă. PNL a solicitat un plan concret de creştere a siguranţei cetăţeanului. De fiecare dată, ni s-a răspuns cu aroganţă sau indiferenţă. Acum, din păcate, suntem obligaţi să asistăm la tragedii abominabile şi la eşecul lamentabil al politicii PSD în domeniul siguranţei cetăţeanului. Solicit preşedintelui PSD, premierul Viorica Dancilă, să ceară colegilor săi parlamentari să voteze în regim de urgenţă proiectul PNL, astfel încât, odiosul criminal de la Caracal să putrezească în puşcărie şi nu să fie liberat condiţionat după 6-7 ani!", mai spune Roman.

Duminică, Gheorghe Dincă, reţinut în cazul dispariţiei fetei de 15 ani din Olt, a recunoscut că a ucis-o pe aceasta, precum şi pe adolescenta de 18 ani dispărută din aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.