Filosoful Mihai Şora, care a participat la protestul de sâmbătă seara din Bucureşti, spune că nu este zadarnică ieşirea în stradă, chiar dacă zidurile în faţa cărora se protestează nu se zguduie, dar vine o vreme când buboiul se sparge, acum este doar purulent şi mizerabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aseară, o doamnă:
«– Nu am copii, domnule Şora, dar nu-mi pot scoate din minte suferinţa acelei fete, cum a aşteptat ea atâtea ore să fie salvată…. A aşteptat şi a sperat.»

Alături, o altă doamnă, cu un bebeluş în braţe:

«– Pe fata mea o cheamă Alexandra.»“, relatează Mihai Şora pe pagina sa de Facebook.

Mihai Şora precizează că „câteva demisii nu servesc la nimic, mai ales dacă ele nu sunt decât o disimulată rotaţie a «cadrelor»“.

„De aceea tot spun, oameni buni: nu este zadarnică ieşirea în stradă! Chiar dacă zidurile în faţa cărora protestăm nu se zguduie, iar urechile celor care ar trebui să audă protestele noastre sunt surde. Vine o vreme când buboiul se sparge. Acum este doar purulent şi mizerabil”, încheie Mihai Şora.

Câteva mii de manifestanţi au ajuns în faţa Ministerului de Interne, sâmbătă seara, şi au strigat „Jos Guvernul hoţilor!”, „Nu scăpaţi!”, „Incompetenţii”, ”Criminalii”, ”Alexandra”, ”Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”. Participanţii au ţinut un moment de reculegere şi au aprins lumânări. Protestul a fost organizat pe Facebook, urmare a tragediei de la Caracal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.