Basmul noir „La graniţă/ Border”, de Ali Abbasi, câştigătorul marelui premiu al secţiunii Un Certain Regard în 2018, va rula din 2 august în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul, care a fost anul trecut nominalizat la premiile Academiei europene de film, premiat pentru efecte vizuale, spune povestea Tinei, care lucrează ca ofiţer vamal şi, în timp ce pasagerii merg pe lungul coridor către terminal, îi priveşte aproape nemişcată.

Ea simte vinovăţia şi ruşinea oamenilor, le vede secretele. Dar când Vore trece prin faţa ei într-o zi, simţurile îi sunt complet date peste cap. Misterul îşi face loc la graniţa dintre dragoste şi datorie, iar Tina începe să caute răspunsuri. 

Pelicula a fost şi propunerea Suediei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar. Nu a fost inclus pe lista scurtă, însă a primit o nominalizare la categoria „cel mai bun machiaj şi coafură”.

„La Graniţă”, al doilea lungmetraj al lui Abbasi, este bazat pe povestirea omonimă din volumul „Let the Old Dreams Die”, scris de John Ajvide Lindqvist. Din distribuţie fac parte Eva Melander şi Eero Milonoff.

Regizorul iraniano-danez Ali Abbasi a debutat în lungmetraj cu „Shelley” (2016), horror psihologic prezentat în premieră mondială la Berlinală, cu actriţa Cosmina Stratan în rol principal.

„La Graniţă” va fi lansat în România de Voodoo Films şi va putea fi vizionat, începând cu 2 august, în Bucureşti, Botoşani, Iaşi, Craiova, Cluj-Napoca, Bârlad, Piteşti, Deva, Hunedoara şi Târgu Mureş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.