Bărbatul suspectat în cazul disparţiei fetei din Olt a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Olt, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, iar avocatul din oficiu care l-a reprezentant în faţa instanţei spune că acesta susţine că este nevinovat, iar bijuteriile şi hainele găsite în locuinţa sa şi despre care anchetatorii suspectează că ar proveni de la victime ar aparţine familiei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Avocatul din oficiu, desemnat de Baroul Dolj pentru a-l reprezenta pe Gheorghe Dincă din Caracal, suspectat că ar fi sechestrat şi ulterior ar fi ucis-o pe adolescenta din Olt, spune că acesta nu îşi recunoaşte fapta. 
 
“De la momentul la care a fost adus la audieri şi până în momentul de faţă, inclusiv în faţa instanţei de judecată pledează ca nevinovat. Spune că nu cunoaşte cele două persoane. La ora actuală acuzaţia nu este de omor, este vorba despre trafic de minori şi viol, acestea sunt infracţiunile care se reţin în sarcina dânsului la momentul de faţă”, a explicat avocatul. 
 
Întrebat de jurnalişti dacă probele sunt concludente, avocatul a răspuns: “Sunt nişte indicii care se pot ridica şi la nivel de probă însă nu sunt suficiente pentru o acuzaţie care este atât de gravă. Din punctul meu de vedere sunt multe alte probe care urmează să se stabilească prin expertiză de specialitate, se vor stabili de ce natură erau acele oase care s-au descoperit. Adică e prematur să discutăm despre vinovăţie acum în baza acestor indicii”. 
 
Avocatul a menţionat faptul că Gheorghe Dincă spune că în zilele în care este acuzat că ar fi luat fetele cu maşina ar fi fost la piaţă, iar după-amiază a desfăşurat activităţi de tinichigerie. 
 
“Justifică faptul că în zilele respective a fost plecat la piaţă în timpul dimineţii şi după aceea a revenit la domiciliu unde a lucrat o activitate de tinichigerie, dânsul dezmembrează şi componente de fier şi le comercializează. (...) Nu prea sunt persoane să le indice ca martor, sunt câteva persoane însă nu au numele lămurit, deci probabil le va urmări urmărirea penală”, a explicat avocatul. 
 
De asemenea, bărbatul spune că bijuteriile şi hainele găsite în locuinţa sa despre care anchetatorii cred că aparţin victimelor sunt ale familiei sale. 
 
“Spune că sunt fake-uri, bijuterii care nu erau originale şi acelea au ajuns acolo aparţinând dânsului, soţiei dânsului. (...) Zice că erau haine care aparţineau familiei dânsului”, a explicat avocatul.
 
De asemenea, Gheorghe Dincă a mai spus în faţa instanţei că oasele găsite în gospodăria sa nu sunt de natură umană, fiind folosite pentru hrana câinilor săi, a mai afimat avocatul din oficiu.
 
DIICOT Craiova a preluat de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt ancheta în dosarul dispariţiei fetei de 15 ani din Dobrosloveni, judeţul Olt, care se presupune că a fost ucisă la Caracal, pentru a-l reuni cu un dosar privind dispariţia unei alte adolescente de 18 ani, în luna aprilie. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.