Curtea Supremă a SUA a anunţat că preşedintele Donald Trump poate folosi 2,5 miliarde de dolari din fondurile Pentagonului pentru o secţiune a zidului de la graniţa cu Mexicul, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cinci judecători au votat în favoarea deciziei, în timp ce patru s-au împotrivit, iar Curtea a blocat astfel o decizie a unui judecător federal din California care îi interzicea preşedintelui să folosească aceste fonduri pentru zid.
 
Zidul de la graniţa cu Mexicul reprezintă principala promisiune a lui Trump din campania din 2016, iar democraţii se opun ferm acestei decizii.
 
Decizia Curţii Supreme va duce la alocarea unor fonduri pentru secţiuni ale zidului în California, Arizona şi New Mexico.
 
Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi a declarat: „Decizia din această seară a Curţii Supreme prin care i se permite lui Trump să fure fonduri militare pentru a le cheltui pe un zid ineficient respins de Congres este o greşeală profundă. Fondatorii acestei ţări au creat o democraţie guvernată de popor – nu o monarhie”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.