Premierul Viorica Dăncilă a cerut, vineri seară, demisia şefului Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, după cazul de la Caracal, unde Poliţia a intervenit după 19 ore de la primul apel la 112 al adolescentei care a anunţat că este sechestrată în casa unui bărbat. ”Cred că şeful Poliţiei Române trebuia să ia măsuri”, a spus premierul. Dăncilă cere, de asemenea, demisia prefectului judeţului Olt şi a şefului Poliţiei şi o anchetare a modului de intervenţie al STS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Viorica Dăncilă a cerut, vineri seară, la Antena 3, demisia şefului Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda.

”În momentul în care în subordine au mai existat altfel de deficienţe, altfel de ezitări, altfel de lucruri care nu au ce căuta, cred că şeful Poliţiei trebuie să ia măsuri şi cred că implicarea nu trebuie întotdeauna să îl căutăm întotdeauna pe cel care are cel mai mic grad, de la cel mai mare până la cel mai mic trebuie să îşi asume acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă.

Aceasta a cerut şi demisia prefectului de Olt şi a şefului Poliţiei Judeţene.

”Eu vă asigur că mă voi ocupa personal de toţi cei care nu mai au ce căuta în sistem. Însă, nu trebuie să ne jucăm cu siguranţa şi cu vieţile oamenilor. Şi, în acelaşi timp, cer şefilor de instituţii să se comporte matur şi să nu arunce vina unii pe alţii. Este un caz grav şi trebuie să îşi asume fiecare partea de vină, nu cu rapoarte despre funcţionarea unui sistem, ci efectiv să vedem unde s-a greşit, cei care au greşit să plătească şi cred că aceasta este abordarea pe care cred că trebuie să o avem”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Premierul a afirmat şi că STS trebuie să explice cazul. 

”Am analizat toate cauzele care au condus la această tragedie şi trebuie să luăm măsurile necesare. Şi în acest sens cred că şi STS-ul trebuie să se refere explicit la acest caz pentru că este vorba de o tragedie şi nu ne putem juca cu astfel de lucruri. Şi, în acelaşi timp, cer tuturor factorilor politici să nu politizăm acest lucru. Este vorba de o tragedie şi nu trebuie ca oameni politici să se urce pe acest necaz. Acest lucru este important şi trebuie toţi să vedem unde au fost greşeli şi să încercăm să luăm măsurile care se impun”, a mai spus Dăncilă.

Potrivit acesteia, ”atunci când se fac astfel de erori, cred că trebuie să acţionăm cu fermitate”.

”De aceea, cred că toţi trebuie să acţionăm cu fermitate atât din punct de vedere al atribuţiilor care intră în  subordinea Guvernului României, dar şi din punct de vedere al Preşedintelui României unde în CSAT trebuie să ceară un raport riguros al modului în care a acţionat STS şi de asemenea să vedem modul în care a acţionat procurorul general”, a mai declarat Dăncilă.

Poliţiştii şi procurorii din judeţul Olt anchetează dispariţia a două adolescente, care au plecat la date diferite către Caracal şi nu au mai revenit. Una dintre fete a dispărut din aprilie, iar cealaltă a fost dată dispărută joi.

Fata de 15 ani dispărută joi a sunat de trei ori la 112 şi a anunţat că este ţinută captivă într-o casă. Potrivit STS, primul apel a avut loc joi, la 11.05, dar autorităţile au reuşit să afle adresa unde era ţinută abia în noaptea de joi spre vineri. La ora 4.00, poliţiştii au ajuns la adresa indicată, dar au intrat în locuinţa suspectului abia la ora 6.00.

În locuinţă s-au găsit, într-un butoi, rămăşiţe care par a fi umane, dar şi bijuterii care ar fi ale adolescentei dispărute în această săptămână. Anchetatorii cred că ar putea fi şi rămăşiţe ale fetei dispărute în aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.