Ministrul Apărării, Gabriel Leş, susţine că trecerea STS sub coordonarea Ministerului Apărării Naţionale ”este unica soluţie de a reforma şi reda credibilitatea acestei structuri” şi consideră că în cazul avionului SMURD prăbuşit în Apuseni, dar şi în cazul fetei din Caracal care a anunţat la 112 că a fost sechestrată sistemul ”a eşuat lamentabil”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În 2007, Bruxelles-ul deschidea împotriva României procedura de infringement pentru lipsa localizării pe sistemul de urgenţă 112.  În ianuarie 2009 problema părea rezolvată prin implementarea mecanismului de către o companie privată”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Gabriel Leş.

Acesta a vorbit apoi despre prăbuşirea avionului SMURD în Apuseni, când STS a eşuat în a localiza aeronava.

”În 2014, avionul SMURD se prăbuşeşte în Apuseni, iar eşecul de a localiza în timp util aeronava se soldează cu decesul a doi membri ai echipajului. În 2019, sistemul de urgenţă 112 eşuează încă o dată lamentabil, cei însărcinaţi cu operarea nefiind capabili să localizeze apelantul. Mai exact, STS a transmis o arie în Apuseni şi alte trei locaţii greşite. Rezultatele le cunoaştem: o tragedie teribilă ce nu poate rămâne fără urmări”, a mai scris Leş pe Facebook.
Ministrul solicită trecerea STS la MApN.

”Ministerul Apărării Naţionale are infrastructura şi resursa umană specializată pentru a aduce la parametrii optimi acest sistem. Trecerea STS sub coordonarea MApN cred că este unica soluţie de a reforma şi reda credibilitatea aceastei structuri esenţiale pentru sistemului naţional de securitate”, a mai scris Leş pe Facebook.

Adolescenta de 15 ani dispărută la Caracal a sunat de trei ori la 112 şi a spus că este sechestrată de un bărbat.

STS a transmis date de localizare, iar poliţiştii au făcut percheziţii la trei adrese, unde, însă, nu s-a găsit adolescenta sau date specte.

Poliţiştii au aflat ulterior adresa, dar conducerea Poliţiei Române susţine că nu pe baza datelor transmise de STS, deşi reprezentanţii STS susţin că victima a fost găsită la limita inferioară a ariei indicate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.