Rapperul Lil Nas X a fost dat în judecată de o casă de discuri din California care susţine că a plagiat o piesă a lui Bobby Caldwell din 1982 pentru mai multe melodii ale sale şi care cere despăgubiri în valoare de 25 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lil Nas X, în vârstă de 20 de ani, a debutat anul acesta cu albumul „7”, pe care se găseşte şi piesa „Old Town Road”, colaborare cu Billy Ray Cyrus care domină topurile americane.

În documentele depuse miercuri la o curte de justiţie din Los Angeles, The Music Force LLC susţine că Lil Nas X a împrumutat fără permisiune din piesa „Carry On” a lui Caldwell pentru compoziţia lui cu acelaşi titlu, pe care a publicat-o pe YouTube şi platforme ca Spotify şi SoundCloud, scrie Reuters.

Reclamantul a acţionat în judecată şi casa de discuri cu care rapperul - pe numele său real Montero Lamar Hill - are contract, Sony Music.

Nici Lil Nas X, nici Sony nu au comentat până în prezent situaţia.

Casa de discuri californiană cere compensaţii în valoare de 10 milioane de dolari, în parte pentru confuzia creată în piaţă, şi daune punitive de cel puţin 15 milioane de dolari, pentru „intenţia lacomă şi maliţioasă” a rapperului.  

Lil Nas X, recent numit de revista Time cea mai influentă celebritate în mediul online, se află acum, pentru a 16-a săptămână consecutivă, pe primul loc în Billboard 100 cu piesa „Old Town Road”. Performanţa lui a egalat-o pe cea a cântăreţei Mariah Carey şi Boyz II Men cu „One Sweet Day”, în 1995-1996, şi pe a cântăreţilor Luis Fonsi, Daddy Yankee şi Justin Bieber cu „Despacito”, în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.