Senatul american l-a confirmat în funcţia de şef al Statului Major american pe generalul Mark Milley, care urmează să-i succeadă în septembrie generalului Joe Dunford, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Militarul american cu cel mai înalt grad, care era până acum şeful Statului Major al Forţelor terestre, urmează să plece din funcţie la 30 septembrie.

Nominalizarea lui Milley a fost aprobată cu 89 de voturi la unul, la două zile după cea a noului secretar al Apărării Mark Esper, un fost militar care a fost până la nominalizare secretar însărcinat cu Forţele terestre.

Un ofiţer strălucitor, în vârstă de 61 de ani, Mark Milley, un absolvent al Universităţii Princeton, a participat la războaiele din Irak şi Afganistan.

El beneficiază de o nouă lege, adoptată în 2017, care stabileşte la patru ani mandatele şefului Statului Major şi adjunctului său, pentru ca ei să asigure o continuitate militară, în pofida schimbării administraţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.