Fostul primar din Focşani Decebal Bacinschi a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a atribuit direct, către o firmă ”agreată”, şi ulterior a achitat un contract privind iluminatul ornamental de sărbători, la un preţ supraevaluat, prejudiciind astfel bugetul local cu aproape 400.000 de lei. Alături de Bacinschi a fost deferită justiţiei şi fosta şefă a Serviciului Investiţii din primărie, acuzată de complicitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Decebal-Gabriel Bacinschi, la data faptei primar al municipiului Focşani, judeţul Vrancea, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şi Maria-Cristina Costin, la data faptei şef Serviciu Investiţii, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Focşani, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014, Bacinschi, în calitate de primar al municipiului Focşani, cu intenţie, a atribuit în mod direct, către o firmă "agreată”, un contract privind obiectivul "Instalaţii de iluminat ornamental în Piaţa Unirii - Municipiul Focşani” şi ulterior a achitat contravaloarea lucrărilor, deşi ştia că preţul acestora este supraevaluat.

Potrivit DNA, în ambele situaţii, edilul a acţionat contrar dispoziţiilor legale, rezultatul acestor acţiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 394.855 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în cuantum de 267.482 lei de către societatea respectivă.

"În demersurile sale, edilul a beneficiat de ajutorul inculpatei Costin Maria-Cristina, care, în calitatea de şef Serviciu Investiţii, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Focşani, a întocmit şi avizat mai multe documente pentru atribuirea contractului respectiv şi ulterior pentru efectuarea plăţilor", mai arată DNA.

Procurorii menţionează că, la data încheierii contractului, instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată.

Primăria Municipiului Focşani a comunicat că nu se constituie, la acest moment, parte civilă în prezentul dosar penal.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile care aparţin celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

În februarie 2017, fostul primar din Focşani Decebal Bacinschi a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, după ce a atribuit direct, către o firmă ”agreată”, şi ulterior a achitat un contract privind iluminatul ornamental de sărbători, la un preţ supraevaluat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.