Carmen Dan i-a transmis, miercuri seară, felicitări noului ministru de Interne, după ce acesta a depus jurământul. De asemenea, Dan a prezentat un bilanţ al celor mai importante acte normative iniţiate pe vremea când era ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îl felicit pe noul ministru de interne, senatorul PSD Nicolae Moga. Mult succes! Ministerul Afacerilor Interne este o instituţie importantă cu oameni aflaţi în slujba cetăţenilor, de la ministru până la angajatul din stradă sau cel de la ghişeu”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Carmen Dan.

Aceasta a prezentat principalele acte normative iniţiate de Ministerul Afacerilor Interne pe vremea când conucea instituţia.

”Amintesc aici legea privind Cartea Electronică de Identitate, legea privind prelungirea valabilităţii paşapoartelor electronice de la 5 la 10 ani, cadrul normativ pentru implementarea Sistemul Informatic Integrat de Emitere a Actelor de Stare Civilă, legea Arhivelor sau implementarea RO-ALERT. De asemenea, în ultimii 2 ani bugetul MAI a fost unul semnificativ mai mare ca în anii precedenţi: în 2017 a fost de 12,4 miliarde, în 2018 de 15,2 miliarde, iar pentru 2019 este de 19 miliarde. Execuţia bugetară pentru 2017 şi 2018 a depăşit 99%”, a mai scris Carmen Dan pe Facebook.

Aceasta a vorbi şi despre scăderea constantă a infracţionalităţii, dar şi despre achiziţiile care s-au făcut.

”În perioada 1 ianuarie 2017 - 30 iunie 2019 au fost achiziţionate 4.472 autovehicule, mai mult de jumătate fiind alocate Poliţiei Române. De asemenea, până la finalul anului 2019 vor mai fi achiziţionate din fonduri bugetare şi fonduri externe nerambursabile circa 500 mijloace de mobilitate. Pentru creşterea nivelului de protecţie a personalului, în anul 2017 au fost achiziţionate mijloace de protecţie balistică în valoare de 2,8 milioane lei, în anul 2018 în valoare de 11,6 milioane de lei, iar în primul semestru al anului curent au fost recepţionate echipamente de protecţie antiglonţ (cască+vestă) în valoare de 1 milion de lei şi au fost semnate contracte subsecvente pentru achiziţia de veste de protecţie antiglonţ şi maiouri de protecţie antiglonţ şi anti-înjunghiere în valoare de circa 3,4 milioane lei”, a mai scris Carmen Dan.

În plus, fostul ministru de Interne susţine că, ”în condiţiile în care efectele legii pensiilor militare adoptate în 2015 s-au manifestat accentuat în anii 2016-2017 (perioadă în care au ieşit din sistem aproximativ 20.000 de oameni), finalul anului 2018 a marcat o redresare a dinamicii de personal”.

”Pentru prima dată după anul 2012, balanţa dintre intrările şi ieşirile de personal din sistem a fost pozitivă, cu un câştig de 4.833 de posturi încadrate”, a mai punctat Carmen Dan.

Carmen Dan a demisionat, în 15 iulie, din funcţia de ministru de Interne, iar preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind numirea lui Nicolae Moga în acest post.

Tot miercuri, Moga a depus jurământul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.