Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri seară, că au fost selectaţi cei trei candidaţi din partea României pentru funcţia de procuror european, fiind vorba despre Cătălin-Laurenţiu Borcoman, Constantin-Claudiu Dumitrescu şi Daniel-Constantin Horodniceanu. Do dintre aceştia au participat şi la procedura de selecţie organizată de fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader, fiind respinşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma susţinerii interviului, comisia a deliberat şi a selectat trei candidaţi, care vor fi incluşi, în ordine alfabetică, în lista pe care Ministerul Justiţiei o va înainta Comisiei de selecţie prevăzută la art. 14 alin. 3 din Regulamentul (UE) 2017/ 1939, în vederea numirii de către Consiliul Uniunii Europene”, a transmis, miercuri seaă, Ministerul Justiţiei.

Cei trei candidaţi selectaţi sunt Cătălin-Laurenţiu Borcoman, Constantin-Claudiu Dumitrescu şi Daniel-Constantin Horodniceanu.

Potrivit Ministerului Justiţiei, ultima etapă pentru desemnarea celor trei candidaţi la funcţia de procuror european s-a încheiat, marţi, după susţinerea interviului de către ultimul candidat înscris în concurs, la sediul Ministerului Justiţiei.

”Procedura de desfăşurare a selecţiei a fost organizată în mod transparent, iar orice procuror sau judecător care a respectat condiţiile legale a avut posibilitatea să se înscrie la concurs. Interviurile au fost organizate conform programării comunicate candidaţilor şi au fost transmise în direct pe site-ul Ministerului Justiţiei, potrivit prevederilor OUG 8/2019. Dintre cei opt candidaţi înscrişi iniţial, cinci au susţinut interviul, doi s-au retras, iar unul a fost respins de comisia de selecţie întrucât nu îndeplinea condiţiile stabilite la articolul 1 alineat 3 din OUG 8/2019. Patru dintre candidaţii rămaşi în concurs au susţinut interviul în data de 9 iulie 2019, iar cel de-al cincilea, în data de 23 iulie 2019”, a mai transmis Ministerul Justiţiei.

Cătălin-Laurenţiu Borcomanşi Daniel-Constantin Horodniceanu, fostul şef al DIICOT, au participat şi la prima procedură de selecţie, organizată de fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader, fiind respinşi.

Parchetul European este o structură care ar trebui să devină funcţională până la finalul anului 2020.

Pentru a prelua conducerea noii instituţii europene candidează fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.