Lungmetrajul „The Dead Don't Die” al americanului Jim Jarmusch, cu Bill Murray şi Adam Driver în distribuţie, va deschide cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care va avea loc în perioada 5 - 11 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul, al 13-lea al cineastului american, a deschis ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes, unde a fost selectat în competiţie.

Acţiunea filmului este plasată în Centerville, un oraş mic unde orele în care este lumină sunt imprecise şi animalele au comportamente ciudate. Nimeni nu ştie exact de ce. Ştirile sunt înspăimântătoare, iar oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi. Totuşi, ce este mai rău urmează să se întâmple.

Din distribuţia filmului, o comedie cu zombi, fac parte Tilda Swinton, Chloe Sevigny, Steve Buscemi, Danny Glover, Rosie Perez, Selena Gomez, RZA, dar şi doi muzicieni obişnuiţi cu universul lui Jarmusch - Tom Waits şi Iggy Pop.

„Cred că este un film furios. Nu m-am gândit la asta până acum, dar cred că este. M-am săturat de filme cu zombi. Adică, adevăraţii zombi se plimbă printre noi, fără să le pese de nimic, lăsând ca sfârşitul lumii să se întâmple. Există o replică în «Only Lovers Left Alive», când cuplul vorbeşte despre oameni care se transformă în zombi - pentru că nu sunt conştienţi de ce se întâmplă în jurul lor. Şi uitaţi-vă cât de inconştientă este lumea astăzi despre sfârşitul iminent. Este trist şi exasperant”, a spus Jim Jarmusch.

„The Dead Don't Die” va fi prezentat în premieră în România la Anonimul, prin amabilitatea Ro Image 2000.

În cadrul festivalului vor avea loc şi concerte, iar organizatorii au anunţat miercuri că Muse Quartet, Karpov not Kasparov, Sinicika - Grupul Vocal al Comunităţii Ruşilor Lipoveni din Mila 23, şi Gojira cu Planet H vor cânta pe scena din Green Dolphin Camping.

Documentare despre artă

Reunite în programul intitulat „Fluidităţi”, Studio Video Art prezintă în cadrul Anonimul patru documentare care ating teme precum artele plastice, muzica, tradiţiile culturale şi meşteşugurile: „Pangrati - Nouă personaje în căutarea unui atelier” (r. Laurenţiu Damian, 2017), „Muzică de petrecere” (r. Andrei Teodorescu, 2017), „Statuile nu mor. Eu da?”  (r. Francis Mraz, 2014) şi „Cu ochii-n lut” (r. Hadrian Gavriluţiu, 2015). Proiecţiile vor fi urmate de discuţii cu autorii filmelor.

„Filmul de artă nu este un film de nişă, e ca un concert cameral considerat drept eveniment de nişă, comparativ cu o simfonie cântată de o mare orchestră. Asta am încercat noi la Studioul Video Art, să lucrăm filme cu mărturii despre artişti, despre oameni de cultură, despre tradiţii şi obiceiuri, despre locuri religioase sau locuri tainice, încărcate de istorie, dar privite… Altfel, în aşa fel încât imaginea să surprindă ce nu poate vedea orice privitor”, a transmis profesorul Laurenţiu Damian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.