Comisia sportivă a statului California i-a ridicat suspendarea boxerului bulgar Kubrat Pulev (categoria grea), care a sărutat o jurnalistă în timpul interviului de la finalul unui meci disputat, în martie, cu Bogdan Dinu, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii comisiei au votat în unanimitate reacordarea licenţei sportivului de 38 de ani, după ce acesta a urmat cursuri de prevenire a hărţuirii sexuale.

Însă comisia l-a averizat pe boxer că îi va fi ridicată licenţa definitiv dacă va repeta gestul.

"Prin decizia de astăzi, CSAC continuă să demosntreze că nu va accepta denigrarea femeilor în comunitatea sportivă. Credem că domnul Pulev a înţeles gravitatea actului său comis împotriva jurnalistei Jennifer Ravalo şi ne aşteptăm ca el să respecte termenii recordării licenţei", a declarat directorul executiv al comisiei, Andy Foster.

Pulev l-a învins, la 23 martie, prin KO, pe românul Bogdan Dinu, într-o gala desfăşurată la Costa Mesa, California.

După meci, sportivul a prins-o de faţă şi a sărutat-o pe jurnalista Jennifer Ravalo în timp ce era intervievat de aceasta. Ravalo a declarat că îl va da în judecată pe Pulev.

"M-a deranjat faptul că Pulev m-a tratat într-un mod atât de neprofesionist. Nu am încurajat şu nu am fost de acord ca domnul Pulev să mă prindă de faţă, să mă sărute sau să mă prindă de spate. Eram la acel eveniment pentru a transmite de acolo, ca membru al mass-media. Este inacceptabil să săruţi o femeie pe buze fără acceptul ei şi să o prinzi astfel", a declarat jurnalista.

Pulev a refuzat să-şi ceară iertare pentru comportamentul său. "Reportera, Jenny, este de fapt o prietenă. După interviu eram atât de entuziasmat încât am sărutat-o. Mai târziu, în acea seară, a venit alături de mine şi de ceilalţi prieteni ai mei ca să sărbătorim", a afirmat el.

Jennifer Ravalo a negat varianta prezentată de sportiv, ea spunând că l-a cunoscut pe boxer cu doar o zi înainte de meci.

Pentru gestul comis, lui Pulev i-a fost ridicată licenţa de boxer profesionist în SUA, a fost amendat cu 2.500 de dolari şi a trebuit să urmeze cursuri de prevenire a hărţuirii sexuale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.