Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a declarat, marţi, că PSD trebuie să aibă înţelepciunea să aleagă un candidat care să fie susţinut de tot partidul şi care să poată să rezolve conflictele interne care au existat şi "care să poate să dea senzaţia de echilibru şi de forţă şi să şi demonstrăm asta în campanie". El a adăugat că, în opinia sa, Viorica Dăncilă este "un candidat redutabil", astfel că PSD are şanse reale să câştige alegerile prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că avem înţelepciunea astăzi să alegem un candidat care să poată fi susţinut de tot partidul şi care să poată să rezolve conflictele care au existat, în interior, şi care să poate să dea senzaţia de echilibru şi de forţă şi să şi demonstrăm asta în campanie. Cred într-adevăr că doamna Dăncilă este un candidat redutabil şi sunt convins că nu numai că vom intra în turul doi, dar avem şanse reale să câştigăm prezidenţialele", a declarat Daniel Florea.

Întrebat ce are în plus Dăncilă faţă de Gabriela Firea, el a spus: "Cred că are o susţinere mai largă în rândul membrilor de partid şi al conducătorilor de organizaţie şi cred că doamna Firea are înţelepciunea necesară să înţeleagă că trebuie conflictele să fie rezolvate în interior. Cred că nu mai există conflicte în organizaţia din Bucureşti, nici în PSD la nivel naţional şi cred că vom putea să ieşi cu un asemenea punct de vedere cât mai repede fie după BPN, fie după CEX, dar sunt convins că nu vor fi dispute interne în aceste şedinţe".

Totodată, el a fost întrebat dacă PSD va  ajunge în turul doi fără susţinerea ALDE şi Pro România.

"Din câte am înţeles, domnul Tăriceanu intenţionează să candideze şi este undeva de înţeles, având în vedere faptul că partidul dumnealui la ultimele alegeri nu a trecut pragul şi e normal să încerce să îşi ridice partidul cât mai sus. Vom discuta lucrurile acestea pentru că ştiu că doamna preşedinte Dăncilă a discutat şi cu domnul Ponta şi cu domnul Tăriceanu, vom vedea care sunt concluziile discuţiilor şi după aceea vom lua o decizie şi noi. Cred că am avea şanse mai mai mari să prezentăm realizările pe care le-am făcut, dacă într-adevăr am avea un candidat comun. Vom vedea care a fost rezultatul discuţiilor. Am înţeles că există şanse de a merge împreună la aceste alegeri în turul doi, însă destul de mici în primul tur împreună cu ALDE. Cred că trebuie doar să dăm dovadă de unitate şi să nu lăsăm să se zguduie coaliţia de guvernare", a afirmat Florea.

El consideră că nu există riscul să se rupe coaliţia dacă PSD şi ALDE vor avea fiecare candidat.

De asemenea, el a fost întrebat ce aşteptări are de la Executiv, marţi seară urmând să aibă loc o nouă întâlnire cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, înainte de rectificarea bugetară.

"Aş vrea să primim banii pe care îi avem trecuţi în legea bugetului de stat, în acel moment toate problemele se vor rezolva. Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul Teodorovici zilele trecute a reieşit că într-adevăr vom primi banii aşa cum sunt trecuţi în lege, motiv pentru care nu am motive să mă arăt supărat în acest moment. Bineînţeles că aş fi fost fericit dacă îi aveam mai devreme, dar dacă îi primim în august încă e bine", a spus el.

Primarul Sectorului 5 a afirmat că are de primit în jur de 75 de milioane de lei, "în condiţiile în care fac două şcoli de la zero şi pieţei Rahova i-a căzut acoperişul, da, am absolută nevoie de bani".

"Mi-a luat foc o şcoală şi s-a prăbuşit acoperişul la cealaltă. Acum a căzut şi acoperişul la Piaţa Rahova, da, chiar am nevoie de aceşti bani, sper să îi primesc pe aceşti 75 de milioane ca să nu am probleme şi să pot să finalizez aceste investiţii până la sfârşitul anului. (...) Fiecare am vrea să facem cât mai multe, din păcate bugetul e limitat, şi într-o casă te limitezi la salariile pe care le ai. Aşa şi la buget. Atâţia bani ai, atâtea investiţii poţi să faci. Bineînţeles că toţi am vrea să facem cât mai multe mai ales că la anul sunt alegeri, dar ne limităm la cât putem să producem", a mai spus el.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, marţi, pe ordinea de zi aflându-se desemnarea candidatului pentru alegerile prezidenţiale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.