Apple şi Intel se află în negocieri avansate, în urma cărora Apple urma să intre în posesia tehnologiilor şi brevetelor deţinute de Intel în zona reţelelor 5G.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse anonime citate de The Wall Street Journal susţin că înţelegerea pentru divizia 5G a Intel este ca şi realizată şi că un anunţ oficial în acest sens ar putea fi făcut săptămâna viitoare.

Apple a avut o relaţie dificilă cu tehnologia 5G până acum, din cauza celor două mari companii cu care ar fi trebuit să colaboreze pentru ca aceste modem-uri să ajungă în iPhone-uri şi în celelalte device-uri Apple.

Compania condusă de Tim Cook s-a aflat într-o serie de procese cu Qualcomm, după ce a pretins să aceasta profită de poziţia în care se află pentru a cere preţuri prea mari pentru modem-uri.

Apple a încercat să colaboreze cu Intel pentru a obţine modem-urile necesare, însă Intel a decis că nu mai vrea să dezvolte tehnologii 5G pentru dispozitive mobile şi a început să caute un cumpărător pentru această divizie.

Producătorul iPhone-ului a fost astfel nevoit să “se împace” cu Qualcomm şi semneze un nou contract cu aceştia pentru modem-uri de date. În paralel, se pare că Apple a început deja să lucreze la propriile cipuri.

Aici intervine divizia 5G a Intel, care ar putea ajuta Apple să grăbească procesul de crearea a propriilor modem-uri 5G.

După încetarea contractului actual cu Qualcomm, Apple ar putea să folosească tehnologia proprie în cazul conexiunilor de date.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.