Hidrologii au emis, luni, două atenţionări Cod portocaliu care vizează râuri din judeţul Prahova, respectiv Braşov, unde se pot depăşi cotele de inundaţie în urma precipitaţiilor din ultimele ore şi a scurgerilor de pe versanţi. De asemenea, au fost emise atenţionări Cod galben pentru râuri mici din alte judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenţionare Cod portocaliu valabilă luni, între orele 15:45 şi 24:00, în judeţul Prahova.

În urma precipitaţiilor din ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Teleajen - afluenţii de dreapta din bazinul mijlociu, judeţul Prahova.

Hidrologii spun că fenomene periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Crasna şi Vărbilău.

Un alt Cod portocaliu este în vigoare de luni, de la ora 17.20 până marţi, la ora 2.00, în judeţul Braşov, unde se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Ghimbăşel – bazin superior şi mijlociu, Bârsa – bazin superior amonte S.H. Zărneşti.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul superior al Bârsei.

Totodată, hidrologii au emis mai multe atenţionări Cod galben valabile luni, până la ora 22.00, vizând posibile depăşiri ale cotelor de atenţie ale unor râuri mici din judeţele Buzău, Prahova, Alba, Sibiu, Vrancea.

Până la ora 24.00 sunt in vigoare atenţionări Cod galben în judeţele Hunedoara, Gorj, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Suceava, Tulcea, Harghita, Neamţ şi Bacău, iar până marţi, la ora 3.00, în judeţele Harghita, Covasna şi Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.