Cel puţin 37 de persoane au murit în atacuri asupra a trei sate din statul Sokoto, din nord-vestul Nigeriei, au anunţat, duminică, surse locale şi oficiale, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacurile au fost comise miercuri seară, când “bandiţi” veniţi cu motocicletele au deschis focul în cele trei sate din districtul Goronyo. “Ei au deschis focul asupra localnicilor şi au incendiat pieţele şi recoltele”, a declarat Zakari Chinaka, şeful districtului, adăugând că atacatorii au luat animalele localnicilor.

Satele Kamitau, Ololo şi Rijiyar Tsamiya se află la aproximativ o sută de kilometri de Sakoto, capitala statului. “Masacrul a durat două ore, fără ca forţele de ordine să intervină, accesul în zonă fiind dificil”, a precizat Chinaka.

Statul Sokoto este noua ţintă a grupurilor criminale care seamănă teroare în nord-vestul Nigeriei, furând animalele şi vânzându-le în reţele comerciale paralele foarte profitabile. Luna trecută, în districtele Rabah şi Isa au fost ucise 43 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.