Un cutremur de magnitudinea 5,1, potrivit Observatorului Naţional grec, a zguduit Atena şi regiunea Aticii, în Grecia, vineri, antrenând perturbări ale liniilor telefonice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul american de geofizică USGS - de referinţă la nivel mondial în sesimologie - a anunţat o magnitidine de 5,3.

O persoană a fost rănită de căderea unei bucăţi de tencuială şi a fost transferată la spital, potrivit serviciilor de salvare.

Primele informaţii nu relevă pagube importante, însă liniile telefonice erau perturbate, iar alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în patru cartiere în capitala elenă.

Pompierii au anunţat că au fost sunaţi de aproximativ 30 de persoane blocate în clădiri sau ascensoare.

Cutremurul a avut loc la 23 de kilometri nord-vest de Atena, a precizat Observatorul Naţional elen. El a fost resimţit în regiunea Peloponez şi pe Insula Evia.

”Pentru moment, nu putem să fim siguri că este vorba despre seismul principal”, a avertizat un seismolog, Gerassimos Papadopoulos, la televiziunea publică ERT.

Însă ”trei replici de intensitate mai puţin puternică au fost resimţite ulterior, ceea ce este un semn pozitiv”, a notat el, îndemnând locuitorii ”să rămână calmi”.

Numeroşi locuitori şi turişti au evacuat clădirile în care se aflau şi s-au adunat pe străzile capitalei.

Ultimul mare seism - care a avut loc în 1999 şi cu o magnitudine de 5,9 - s-a soldat cu 143 de morţi, în regiunea Atenei, lăsând amintiri traumatizate în rândul populaţiei.

Grecia se află pe o importantă falie geologică, iar cutremurele sunt frecvente, cel mai adesea fără să provoace victime.

În iulie 2017, un seism de magnitudinea 6,7 pe Insula Kos, la Marea Egee, s-a soldat cu doi morţi şi pagube importante.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.