Primarul oraşului Mărăşeşti, judeţul Vrancea, a fost condamnat de Judecătoria Panciu pentru conflict de interese în formă continuată la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sentinţei Judecătoriei Panciu, Valerică Chitic, primarul oraşului Mărăşeşti,a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru conflict de interese. Totodată, i s-a interzis dreptul de a fi ales şi va fi revocat din funcţie dacă sentinţa initţială va rămâne definitivă.

În plus, judecătorul a decis că timp de trei ani acesta nu mai poate fi ales în nicio funcţie publică şi nu are dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

De asemenea, primarul va fi obligat să presteze muncă în folosul comunităţii la şcoala generală din Pufeşti sau la primăria pe care o conduce, timp de 90 de zile.

La începutul lunii iulie 2017, Valerică Chitic, primarul oraşului Mărăşeşti, a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) pentru un posibil conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI, de la acea vreme, în calitate de primar al oraşului Mărăşeşti, Valerică Dorel Chitic a participat la luarea unor decizii cu privire la raporturile dintre primărie şi SC Valerio Prestal SRL Mărăşeşti, care au avantajat această societate comercială, unde Chitic deţine calitatea de asociat unic.

În opinia ANI, participarea lui Chitic a constat în semnarea unor ordonanţări la plată a unor ordine de plată aferente facturilor fiscale, precum şi semnarea expunerii de motive care a stat la baza adoptării unei hotărâri privind aprobarea concesionării unei suprafeţe de teren aparţinând domeniului privat al oraşului Mărăşeşti către SC Valerio Prestal SRL Mărăşeşti, în vederea amplasării unui spaţiu comercial.

Totodată, a fost încheiat un contract de concesiune între Primăria oraşului Mărăşeşti şi SC Valerio Prestal SRL, căreia Primăria Mărăşeşti i-a achitat suma de 7.066 lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.