Marina americană (US Navy) a anunţat joi că a lansat căutări în urma dispariţiei unui marinar american de la bordul portavionului USS Abraham Lincoln, care ar fi căzut peste bord în apele Golfului Persic, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marinarul american - a cărui identitate nu a fost comunicată - a fost dat dispărut miercuri, a precizat într-un comunicat Flota a V-a, cu baza în Bahrain.

În afară de USS Abraham Lincoln, crucişătorul american USS Leyte Gulf, fregata spaniolă Mendez Nunez şi nava pakistaneză PSN Aslat participau la căutări, a precizat Flota a V-a.

Acest incident intervine în contextul în care Iranul a anunţat joi că deţine ”un petrolier străin” şi echipajul acestuia, suspectate că se livrează ”contrabandei” cu carburant la Golful Persic, în urma unei succesiuni se incidente implicând petroliere în această regiune, în care tensiunile s-au intensificat de peste două luni.

În contextul în care Washingtonul încearcă să formeze o coaliţie internaţională în vederea escortării navelor comerciale la Golful Persic, comanantul Comandamentului central american Kenneth McKenzie s-a angajat joi să acţioneze ”în mod energic” în vederea asigurării securităţii transportului maritim la Golful Persic, într-o vizită la o bază aeriană în Arabia Saudită, o ţară rivală a Iranului în regiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.