Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, le-a spus elevilor ieşeni care au luat 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat că ei vor reprezenta viitoarea clasă politică şi că vor trebui să remodeleze România, menţionând totodată că nu este vina tinerilor că părăsesc ţara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei 51 de elevi ieşeni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat au fost premiaţi, joi, la Primăria Iaşi, în cadrul unei festivităţi la care au luat parte reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, ai liceelor de elită ieşene, dar şi părinţi ai copiilor.

Fiecare tânăr a primit din partea municipalităţii o coroniţă, o diplomă şi un e-Book reader, iar băieţii au fost răsplătiţi de primarul Mihai Chirica şi cu câte un abonament la meciurile de fotbal de pe teren propriu ale echipei Politehnica Iaşi.

Edilul ieşean le-a spus tinerilor că ei sunt viitorul României şi că vor trebui să conducă România peste câţiva ani.

"Pe voi ne bazăm, voi veţi conduce România. Voi trebuie să faceţi clasa politică de care să fiţi mândri şi să remodelaţi această ţară. În voi este speranţa şi aveţi răspunderea pentru felul în care veţi făuri viitorul”, a spus primarul Mihai Chirica.

Totodată, edilul ieşean a arătat că 90 la sută dintre tinerii care pleacă din ţară nu mai doresc să revină acasă, dar că nu este vina lor, ci a politicienilor.

”Noi suntem vinovaţi, pentru că nu le oferim niciun motiv să se mai întoarcă. Indiferent unde veţi fi şi ce veţi face, nu trebuie să uitaţi niciodată ţara şi şcoala unde aţi învăţat. Să nu vorbiţi de rău niciodată România”, le-a mai spus Chirica tinerilor care au luat 10 la examene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.