Şapte medici care figurau ca angajaţi ai unui cabinet din Braşov care eliberează atestate medicale pentru şoferi sunt cercetaţi sub control judiciar într-un dosar de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. Aceştia nu s-ar fi prezentat decât ocazional la sediul cabinetului şi s-ar fi ocupat doar de semnarea şi parafarea fişelor medicale, nu de examinarea medicală propriu-zisă a persoanelor care solicitau emiterea avizelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalitaţii Economice din Braşov au făcut, luni, o percheziţie la sediul unei societăţi comerciale din municipiul Braşov, într-un dosar penal privind abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, în care sunt vizate şapte persoane şi o societate comercială.
 
"Din cercetări a reieşit că cei în cauză, în calitate de medici care îşi desfăşurau activitatea în cadrul unei comisii medicale, nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia în vigoare, care presupun obligaţia de examinare medicală a persoanelor care s-au adresat unităţii în cauză, în vederea obţinerii unui aviz de aptitudine medicală/aviz psihologic necesar ocupării unor funcţii", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia Judeţeană Braşov.
 
Toţi medicii specialişti, membri în comisie, cu toate că figurează angajaţi ai societăţii comerciale, şi-ar fi desfăşurat activitatea profesională zilnică în cadrul altor unităţi/cabinete medicale, nefiind prezenţi la sediul firmei la care a avut loc percheziţia.
 
Conform sursei citate, aceştia s-ar fi prezentat ocazional, însă s-ar fi ocupat doar de semnarea şi parafarea fişelor medicale înregistrate în perioada anterioară, nu de examinarea medicală propriu-zisă a persoanelor care solicitau emiterea avizelor medicale.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate probe în cauză, iar 15 persoane au fost duse la audieri.
 
Miercuri, cei şapte medici au fost puşi de procuror sub control judiciar pentru 60 de zile.
 
Acţiunea, desfăşurată sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului Criminalistic Braşov şi luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Braşov
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.