Tetra Pak a anunţat joi începerea testelor pentru introducerea în Europa a paielor din hârtie pentru băuturi, devenind astfel prima companie de ambalaje din carton care oferă astfel de paie pentru băuturi la cutie în Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania şi-a anunţat totodată intenţia de a-şi face publice inovaţiile în domeniul dezvoltării paielor din hârtie pentru a sprijini colaborarea în industrie privind alternativele la paiele din plastic de unică folosinţă pentru băuturile la cutie.

”Este un pas important în viziunea noastră de a oferi un ambalaj realizat integral din materiale de origine vegetală, contribuind astfel la economia circulară cu emisii reduse de dioxid de carbon. Am decis să nu depunem cereri de înregistrare pentru protejarea prin brevet a numeroaselor îmbunătăţiri tehnice pe care le-am adus echipamentelor şi materialelor, ci dimpotrivă, să facem publice inovaţiile realizate. Pentru ca industria să îşi atingă obiectivul comun de trecere la o economie circulară cu emisii reduse de dioxid de carbon, întreaga bază de aprovizionare cu paie din hârtie trebuie să se extindă şi să crească rapid”, a declarat Adolfo Orive, preşedinte şi CEO Tetra Pak, care a subliniat că paiul din hârtie este complet funcţional şi îndeplineşte standardele de siguranţă alimentară la nivel internaţional.

Noul pai de hârtie va fi disponibil iniţial pentru două ambalaje de carton de mici dimensiuni, folosite de regulă pentru produse lactate şi băuturi pentru copii: Tetra Brik Aseptic 200 Base şi Tetra Brik Aseptic 200 Base Crystal.

Testele pentru paiele din hârtie vor începe cu volume limitate, compania urmând să îşi mărească între timp capacitatea de producţie a fabricii de paie din Lisabona, Portugalia.

Tetra Pak este lider mondial în soluţii de procesare şi ambalare al produselor alimentare şi are peste 25.000 de angajaţi la nivel global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.