Un bărbat care a intrat cu maşina în ciclişti şi apoi în barierele din afara clădirii Parlamentului din Londra a fost găsit vinovat de tentativă de omor miercuri, procurorii afirmând că incidentul pare a fi un atac terorist, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salih Khater, în vârstă de 30 de ani, a condus maşina sa – un Ford Fiesta – în jurul clădirii Parlamentului de patru ori pentru ca apoi să accelereze şi să intre în cicliştii de la o trecere de pietoni. Ulterior el a intrat în barierele de la clădirea parlamentului.

Doi ofiţeri de poliţie au reuşit să se ferească în ultima clipă însă mai mulţi ciclişti au fost răniţi.

Incidentul din august 2018 pare să fie al doilea atac terorist la parlamentul britanic în 18 luni. În martie 2017, Khalid Masood, în vârstă de 52 de ani, a ucis patru persoane pe podul de la Westminster şi a înjunghiat mortal un poliţist neînarmat. El a fost apoi ucis de poliţişti.

„Doar datorită unor reacţii rapide şi noroc Salih Khater nu a ucis pe cineva”, a declarat procurorul Jenny Hopkins.

Ea a precizat că stilul său de a conduce a fost atât de precis încât a fost dificil pentru investigatori să reproducă manevrele.

„Oricare ar fi fost motivele sale, nu a fost un accident. A fost o încercare de a ucide sau răni cât mai mulţi oameni posibil”, a afirmat Hopkins într-un comunicat.

Autorităţile au informat că Khater călătorise la Londra de la Birmingham în dimineaţa zilei de 14 august 2018 pentru ca apoi să inspecteze zona atacului.

Procurorii susţin că ofiţerii anti-terorişti au informat că se poate presupune că atacul a fost unul terorist din cauza locului incidentului şi a atacurilor anterioare.

Khater a afirmat că a fost vorba de un accident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.