Ministerul Energiei a anunţat că a eliberat marţi companiei ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti autorizaţia pentru executarea unui studiu geotehnic onshore în localitatea Tuzla, judeţul Constanţa, în vederea construirii de către compania americană a unei staţii de măsurare a gazelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrările pe care companie americană le va derula la Tuzla sunt evaluate la 2,1 milioane lei.

”Autorizaţia a fost emisă în urma solicitării ExxonMobil Exploration and Production Romania iar lucrările pe care companie americană le va derula la Tuzla sunt evaluate la 2,1 milioane de lei, fără TVA”, arată un comunicat emis de minister.

Amplasamentul în care vor fi realizate forajele şi măsurătorile este alcătuit din trei parcele cu o suprafaţă totală de peste 200.000 mp.

Negocierile dintre statul român şi gigantul american ExxonMobil pe tema exploatării gazelor din perimetrul Neptun Deep par a fi intrat într-un impas, compania americană manifestându-şi intenţia de a renunţa la cel puţin o parte din participaţia de 50% pe care o deţine în proiect, alături de partenerii de la OMV Petrom, potrivit Profit.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.