Cancelarul german Angela Merkel a asistat, din nou, aşezată, la intonarea imnurilor german şi moldovean, la o ceremonie de primire a Maiei Sandu, fiind pentru a doua oară când recurge la un astfel de gest după o serie de incidente când a fost cuprinsă de un tremurat vizibil, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scaune au fost instalate marţi atât pentru cancelar, cât şi pentru premierul moldovean Maia Sandu în faţa sediului cancelariei - un gest neobişnuit la care a recurs prima oară în cadrul unei vizite a noului premier danez, joi, la o zi după ultimul episod în care cancelarul a fost cuprins de tremurat.

Merkel nu a dat marţi vreun semn de slăbiciune.

Cancelarul german, care împlineşte vârsta de 65 de ani miercuri, a declarat că impactul psihologic al primului episod de tremurat, la jumătatea lui iunie, se află la originea celor care au urmat.

Ea a spus că va fi nevoită să ”accepte acest lucru pentru o vreme” şi că nu există motive de îngrijorare.

Merkel şi-a păstrat programul public nemodificat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.