Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a anunţat, luni, la finalul Biroului Executiv, că a mandatat senatorii formaţiunii politice să voteze în favoarea începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog. El a mai cerut senatorilor liberali să nu accepte tergiversări din partea PSD şi ALDE legate de această cerere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Astăzi am discutat de procedura de începere a urmăririi penale pentru fostul ministru Bodog al Sănătăţii în care am mandatat senatorii Partidului Naţional Liberal să voteze la vedere în  favorarea începerii urmăririi penale. De asemenea, să participe la toate reuniunile procedurale care se vor desfăşura fie la nivel de Birou Permanent al Senatului, fie la nivelul comisiei juridice şi să impună adoptarea unui calendar în conformitate cu regulamentul Senatului şi să nu accepte tergiversarea care se profilează din atitudinea celor din PSD şi ALDE privitor la această cerere”, a declarat Orban, luni, la finalul şedinţei Biroului Executiv.

Membrii Comisiei Juridice din cadrul Senatului, reuniţi luni, nu au luat o decizie privind încheierea unui raport intermediar în legătură cu solicitarea Parchetului privind urmărirea penală a senatorului Florian Bodog, a declarat şeful Comisiei Juridice, Robert Cazanciuc.

Săptămâna trecută, Biroul Permanent al Senatului a cerut Comisiei Juridice un raport intermediar privind solicitarea de urmărire penală a lui Florian Bodog.

Acesta este acuzat de infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru că ar fi făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezent la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

Fostul ministru al Sănătăţii susţine însă că niciunul dintre consilierii săi nu a luat bani fără să muncească.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.