Judecătoria Slatina, judeţul Olt, a acordat termen de judecată pentru data de 18 iulie în cazul Sorinei, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, adoptată de o familie de români stabilită în SUA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Judecătoriei Slatina, judeţul Olt, procesul Sorinei, fetiţa adoptată din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, are ca cetmen data de 18 iulie. Atunci, judecătorii vor decide dacă aceasta poate părăsi ţara sau nu.

”Prin încheierea de şedinţă din data de 15.07.2019 completul specializat de minori şi familie, căruia i s-a repartizat dosarul nr. 6333/225/2019, a acordat termen de judecată în data de 18.07.2019, ora 10.00, pentru îndeplinirea obligaţiilor stabilite în sarcina părţilor”, se arată în comunicat.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Procesul ar fi trebuit să aibă loc la Tribunalul Olt, însă acesta şi-a declinat competenţa înspre Judecătoria Slatina.

De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executării sentinţei.

Sorina a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

Inspecţia Judiciară a dispus cercetarea disciplinară a procurorului de caz, dosarul aflându-se la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.