Prefectul Poliţiei Parisului Didier Lallement a anunţat că tensiunile s-au liniştit pe Champs-Élysées, duminică la faţa locului, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Imediat ce s-a terminat defilarea, iar dipozitivul s-a repliat, aproximativ 200 de spărgători au intrat pe Champs-Élysées. I-am respins (...) Ordinea a fost restabilită”, a declarat el.

Referitor la eventuale violenţe duminică seara, Lallement a dat asigurări că poliţia va fi ”dinamică în reacţa” sa.

”Cei care cred că pot sparge şi distruge se vor lovi de un dispozitiv al poliţiei şi jandarmeriei naţionale consecvent. Eu îi voi pune la dispoziţia justiţiei fără ezitare, imediat ce vor comite delicte sau se vor face vinovaţi de diverse contravenţii”, a dat el asigurări.

”Distrugerile sunt extrem de minime. Au fost sparte, din nefericire, câteva vitrine, însă nu a avut loc vreun jaf. Turiştii care vor să vină pe Champs-Élysées pot să o facă, la fel ca toţi cetăţenii care vor săprofite de acest moment de reculegere naţională”, a conchis prefectul poliţiei.

Pe de altă parte, Le Figaro scrie că situaţia s-a tensionat din nou în zona Fouquet's, celebra braserie care a fost redeschisă duminică, după mai multe luni.

Tensiunile au reapărut la sosirea prefectului Poliţiei Parisului, scrie ziarul.

După ce a anunţat ”restabilirea” ordinii, el a precizat că forţele de ordine sunt pregătite ”în cazul unor noi înfruntări în această seară pe Champs-Elysées” după semifinala Algeria-Nigeria.

”INCOMPETENŢĂ CRONICĂ”

În urma tensiunilor catre au izbucnit între manifestanţi şi forşele de ordine pe Champs-Élysées după defilarea de 14 iulie, Marine Le Pen (extremă dreapta), a criticat, pe Twitter, acţiunea Ministerului de Interne.

”De ce această incompetenţă cronică a unui ministru de Interne pe deasupra incapabil să-şi asume cea mai mică responsabilitate?”, scrie ea.

”EVACUARE CU FORŢA”

Prefectura Poliţiei Parisului a anunţat pe Twitter, după izbucnirea tensiunilor, că, ”în faţa violenţelor de pe Champs-Élysées, s-au efectuat somaţii, iar sectorul este evacuat cu forţa”.

”RUŞINE”

Ministrul de interne Christophe Castaner a reacţionat faţă de prezenţa manifestanţilor pe Champs-Élysées, duminică, în timpul defilării de 14 iulie.

”Celor care au vrut să împiedice această defilare ar trebui să le fie ruşine. Astăzi este o zi în care naţiunea este unită şi cred că naţiunea trebuie respectată”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.