Ford Motor şi Volkswagen vor cheltui miliarde de dolari pentru a dezvolta în comun vehicule electrice şi autonome, extinzând o alianţă globală pentru a reduce costurile necesare dezvoltării şi producţiei acestora, poziţionând în acelaşi timp grupul german drept câştigător iniţial, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cât de curând vor aduce profit aceste investiţii este o întrebare care nu are încă răspuns în industria auto.

Directorii Ford şi ai VW au spus că aceste noi colaborări vor permite economisirea a milioane de dolari pentru fiecare companie, dar proiectele vor avea nevoie de timp pentru a fi dezvoltate, iar mărimea şi momentul beneficiilor sunt neclare.

Extinderea colaborării cu Ford sugerează că VW ar putea avea mai mult de câştigat.

VW a acceptat să investească 3,1 miliarde de dolari în divizia de conducere autonomă Argo AI a Ford, dar estimează că ar putea realiza venituri de până la 20 de miliarde de dolari prin împărţirea arhitecturii pentru vehicule electrice MEB cu Ford în Europa.

Cele două părţi încă discută acorduri suplimentare, inclusiv extinderea acordului de ămpărţire a vehiculeelor electrice la alte vehicule electrice Ford, care ar putea să crească beneficiile VW.

Ford şi VW au început deja să coopereze în domeniul vehiculelor comerciale şi al camionetelor pickup de dimensiuni medii, în cadrul eforturilor mai largi ale industriei auto de reconfigurare a producţiei şi a vânzărilor pentru a face faţă reglementărilor mai stricte şi a fragmentării pieţelor.

Directorul general al Ford, Jim Hackett, şi cel al VW, Herbert Diess, au refuzat să evalueze veniturile posibile care vor fi generate de aceste colaborări.

VW va investi 2,6 miliarde de dolari în Argo AI şi va cumpăra acţiuni Argo în valoare de 500 de milioane de dolari de la Ford. Analiştii firmei Evercore ISI au apreciat că structura acorduli sugerează că fiecare producător auto va deţine circa 40% la Argo, iar restul titlurilor vor fi deţinute chiar de Argo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.