Bogatul investitor în fonduri speculative Jeffrey Epstein, aflat în centrul unui scandal politico-judiciar care a condus vineri la plecarea unui secretar din Guvernul lui Donald Trump, a încercat să cumpere doi potenţiali martori în dosarul în care este acuzat de abuzuri sexuale asupra unor minori, dezvăluie The New York Times (NYT), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Epstein a plătit în noiembrie şi decembrie 2018 un total de 350.000 de dolari acestor două peroane susceptibile să depună o mărturie compromiţătoare la adresa sa în cazul unui proces, dezvăluie în ediţia de vineri cotidianul.

Aceste plăţi au avut loc imediat după dezvăluirea, de către ziarul Miami Herald, a faptului că multimilionarul a negociat un acord secret cu autorităţile din Florida, cu scopul de a scăpa de urmăriri federale.

Clemenţa de care pare că a beneficiat Epstein l-a costat vineri postul de secretar amrican al muncii pe Alexander Acosta, căruia i se reproşează de mai multe zile că a negociat în 2008, pe când era procuror federal în Florida, un acord în justiţie considerat prea favorabil bogatului investitor în fonduri speculative.

Acosta a anunţat vineri că demisionează, la Casa Albă, în prezenţa lui Donald Trump.

Situaţia i-a devenit potrivnică recent lui Jeffrey Epstein, un om influent, care a fost inculpat luni la New York cu privire la exploatarea sexuală a zeci de minori. El riscă până la 45 de ani de închisoare.

Epstein a întreţinut numeroase prietenii, inclusiv cu Donald Trump, fostul preşedinte democrat Bill Clinton sau prinţul Andrew, fiul reginei Elizabeth a II-a.

Acordul negociat de către procurori sub egida lui Acosta şi care nu a fost comunicat victimelor l-a ajutat pe Jeffrey Epstein să evite, la acea vreme, un proces şi conţine prevederi foarte favorabile cu privire la pedeapsa acestuia la 13 luni de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.