Audierea prevăzută miercuri, în Congresul american, a procurorului special Robert Mueller, în vederea discutării anchetei sale cu privire la amestecul rus în alegerile prezidenţiale americane din 2016, a fost amânată cu o săptămâmă, la 24 iulie, au anunţat oficiali democraţi din cadrul Camerei Reprezentanţilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mueller urmează să fie audiat de Comisia Judiciară, iar apoi de Comisia Informaţiilor din cadrul Camerei, au anunţat vineri, într-un comunicat comun, preşedinţii celor două comisii, Jerrold Nadler şi Adam Schiff.

Prima audiere urmează să dureze trei ore. Durata celei de a doua audieri nu a fost precizată.

Unii congresmeni, care dispun de un timp împărţit pentru a pune întrebări, doreau să aibă mai mult timp să pună întrebări în această audiere publică.

Procurorul special a condus, timp de doi ani, o anchetă complexă cu scopul de a stabili dacă Rusia a cooperat cu echipa de campanie a lui Donald Trump în vederea alegerii candidatului republican în 2016.

În raportul său de anchetă, de peste 400 de pagini, făcut public în aprilie, Robert Mueller a conchis că nu există ”probe suficiente” ale vreunei înţelegeri, în pofida unor numeroase contacte între Moscova şi apropiaţi ai lui Trump.

El prezintă, de asemenea, presiuni tulburătoare exercitate asupra anchetei sale de către şeful statului, iar mai mulţi oficiali din cadrul opoziţiei democrate reclamă de atunci deschiderea unei proceduri în vederea destiturii (impeachment) lui Trump.

La sfârşitul lui mai, fostul director FBI a renunţat prima oară la tăcere şi a subliniat că investigaţiile sale nu l-au spălat pe Donald Trump de orice suspiciune şi că numai Congresul este în măsură să inculpte un preşedinte în funcţie.

Democratul Jerry Nadler, preşedintele Comisiei Judiciare din Camera Reprezentanţilor, a anunţat vineri că aceasta ”nu a luat o decizie finală” cu privire la posibilitatea de a emite un aviz favorabil în vederea procedurii destituirii.

Locatarul Casei Albe, care nu a încetat să denunţe o ”vânătoare de vrăjitoare”, s-a declarat total ”exonerat” de către concluziile anchetei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.