Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a anunţat, vineri, că se fac demersuri pentru identificarea persoanei care a sunat la numărul de urgenţe 112 pentru a anunţa că s-a rătăcit pe câmp şi i s-a făcut rău. Bărbatul a fost căutat joi de elicopterul SMURD, pompieri din două judeţe şi câini de urmă, însă salvatorii spun acum că ar putea fi o alarmă falsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IPJ Timiş a anunţat, vineri, că nu au fost reluate căutările ciobanului care a sunat, joi, la 112 pentru a anunţa că se simte rău, suspectând că a fost o alarmă falsă.

Cel care a sunat la numărul 112 anunţa că s-a rătăcit în zona localităţii Maşloc, că i s-a făcut rău şi ar fi leşinat chiar în timp ce vorbea cu dispecerii. Cu ajutorul aplicaţiei Cord Com s-a determinat raza de acţiune şi au fost mobilizate forţele. Au sosit imediat şi pompieri din Arad care s-au alăturat căutărilor. 

Locul a fost survolat şi cu elicopterul SMURD pentru a-l prelua cât mai repede pe bărbatul despre care se credea că este inconştient. 

Căutările au durat mai multe ore, până seara când salvatorii s-au retras fără să îl găsească pe presupusul rătăcit.


Acum, salvatorii cred că au de-a face cu o alarmă falsă.

„S-au făcut demersuri pentru identificarea şi localizarea persoanei şi a numărului de telefon. Din informaţiile deţinute, se pare că este vorba de o alarmă falsă urmând a se lua toate măsurile ce se impun”, transmit reprezentanţii ISU Timiş.

Dacă va fi prins, cel care a făcut o glumă proastă va fi amendat cu pana la o mie de lei şi va fi pus să plătească şi contravaloarea intervenţiei salvatorilor.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.