Senatorul USR Florina Presadă îi cere Avocatului Poporului, Renate Weber, să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la Codul Administrativ. ” Doamna Weber a depus jurământul de Avocat al Poporului acum o săptămână, dar dinspre Avocatul Poporului nu aud decât o linişte asurzitoare”, susţine Florina Presadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doamna Weber a depus jurământul de Avocat al Poporului acum o săptămână. Are pe masă cel puţin două cereri să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la Codul Administrativ dar dinspre Avocatul Poporului nu aud decât o linişte asurzitoare. Doamnă Weber, poate nu vă place că aveţi această competenţă, conform Constituţiei, dar asta nu e o scuză pentru a nu sesiza CCR. Trebuie să explicaţi românilor - poporului, dacă vreţi - de ce nu daţi curs solicitărilor privind Codul Administrativ. Trebuie totuşi să aflăm şi noi de ce nu vreţi un control pe un act normativ despre care ştim că include prevederi declarate neconstituţionale anterior - cum sunt cele privind pensiile speciale pentru primari”, a scris, vineri, pe Facebook, senatorul USR Florina Presadă.

Aceasa face referire şi la procedura adoptării Codului Administrativ prin ordonanţă de urgenţă.

”Consiliul Legislativ zice şi el în avizul dat deja că ea nu este justificată în textul de fundamentare. Doamnă Avocat al Poporului, aveţi de ales. Decizia vă aparţine. Reabilitaţi reputaţia acestei instituţii, pe care domnul Ciorbea a aservit-o unei majorităţi parlamentare care a legiferat privilegii pentru penali şi baroni locali sau nu?”, a mai scris Presadă.

Codul Administrativ a fost adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă şi a fost modificat din nou, tot prin ordnanţă, la o săptămână de la adoptare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.