Patru britanici au fost arestaţi în China, a anunţat vineri Ambasada Marii Britanii la Beijing, la două zile după ce autorităţile chineze au anunţat arestarea a 16 străini într-un caz cu privire la droguri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din Xuzhou, în provincia Jiangsu (est), a anunţat miercuri că a arestat 19 persoane cu legături cu o şcoală de limbi străine din oraş.

Între aceste persoane se află şapte profesori şi nouă elevi străini, potrivit aceleiaşi surse, care nu a precizat naţionalităţile persoanelor şi nici detalii despre caz.

”Ne aflăm în contact cu autorităţile chineze, în urma arestării a patru britanici în provincia Jiangsu, şi le furnizăm o asistenţă consulară”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ambasadei Regatului Unit la Beijing.

Ea nu a confirmat în mod explicit faptul că arestările au legătură cu cazul implicând droguri de la Xuzhou.

Întreprinderea Education First, cu sediul în Elveţia, care gestionează o reşea de şcoli de limbi străine în China, a confirmat săptămâna aceasta existenţa unui caz implicând droguri în instituţiile sale la Xuzhou.

Consumul de stupefiante poate antrena o pedeapsă dură cu închisoarea în China. Traficul de droguri este pedepsit adesea cu moartea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.