Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat, referindu-se la cazul fetiţei din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA, că nu a vrut nimic altceva decat să respecte legea şi să-şi facă datoria. ”Am ales să mă implic”, a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am vrut nimic altceva decat să respect legea şi să-mi fac datoria. Am aflat din presă de acest caz. Legea m-a obligat sa nu stau si sa fiu spectator. Cererea care se află pe rolul Judecătoriei Slatina nu urmăreşte ceva în plus faţă de ce am facut până acum, ci doar ca Sorina să beneficieze de consiliere psihologică pe durata a trei luni înainte de a pleca din ţară, pentru ca, atunci când va pleca din ţară, să fie împăcată cu situaţia în care se află. Nu puteam să stau şi să aştept.  Eu am ales să mă implic”, a  declarat Bogdan Licu.

El a mai spus că tot ce a avut în vedere în principal a fost interesul copilului.

”Tot ceea ce am făcut am făcut cu bună credinţă”, a precizat el.

Întrebat în legătură cu faptul că solicitarea sa de revizuirea a sentinţei de adopţie a Sorinei,a fost respinsă, joi, de Curtea de Apel Craiova, decizia fiind definitivă, Licu a replicat că nu comentează hotărârile judecătoreşti.

”Rămâne acea ordonanţă, cerere de ordonanţă preşedinţială care este în acest moment la Judecătoria Slatina. În toate demersurile pe care le-am făcut am mizat pe o decizie favorabilă, pentru că altfel nu aş fi făcut aceste demersuri”, a subliniat procurorul general, referindu-se la solicitarea de interzicere a părăsirii ţării, care urmează să fie discutată Judecătoria Slatina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.