„La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, „Monştri.”, de Marius Olteanu, „Romanian Tradition”, de Pavel Bartoş, şi „Salix Caprea”, de Valeriu Andriuţă, vor fi proiectate în cadrul celei de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul care va avea loc în perioada 5 - 11 august, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La Gomera”, cel de-al cincilea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, a cărui lansare în cinematografe va avea loc pe 13 septembrie, va rula la Anonimul în deschiderea serii româneşti, pe 6 august, în prezenţa actorului Vlad Ivanov şi a unei părţi a echipei.

Filmul a avut premiera mondială anul acesta, la Cannes. Catalogat de IndieWire drept „un amestec şlefuit de motive ale genului care sugerează ce s-ar fi întâmplat dacă echipa «Ocean’s 11» se forma în Insulele Canare.”, „La Gomera” s-a bucurat de cronici favorabile, fiind caracterizat drept un film noir cu accente comice şi minunate răsturnări de situaţie.

Cristi, un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la Bucureşti, şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

Din distribuţia filmului fac parte Vlad Ivanov, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl. „La Gomera” este distribuit de 42 Km Film şi Ro Image 2000.

Un alt film românesc care a atras atenţia publicului şi a criticilor, atât în ţară, cât şi peste hotare, este „Monştri.”. Debutul în lungmetraj al regizorului Marius Olteanu, prezentat în secţiunea Forum a Berlinalei de anul acesta, face parte din competiţia Anonimul şi va intra în cinematografe din această toamnă, distribuit de Transilvania Film.

Câştigător al premiului publicului acordat de publicaţia Tagesspiegel la Berlinale 2019 şi al Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru debut la TIFF, „Monştri.” prezintă o zi din viaţa a doi tineri căsătoriţi, pe care familia, societatea şi prietenii par că îi iubesc când sunt împreună, dar îi judecă şi resping când sunt pe cont propriu, din cauza nevoilor, convingerilor şi opţiunilor lor de viaţă. Marius Olteanu semnează atât regia, cât şi scenariul peliculei, iar din distribuţie fac parte Judith State („Sieranevada”), Cristian Popa, Alexandru Potocean şi Şerban Pavlu („Inimi Cicatrizate”).

În secţiunea „Actori în spatele camerei” se regăsesc anul acesta două scurtmetraje româneşti: „Romanian Tradition”, debutul regizoral al lui Pavel Bartoş, o comedie bazată pe o întâmplare reală, petrecută la o nuntă sătească, şi „Salix Caprea”, în regia lui Valeriu Andriuţă, cel de-al doilea film scurtmetraj regizat de cunoscutul actor de peste Prut, care face parte dintr-un triptic despre Moldova.

Accesul la proiecţiile din cadrul festivalului este gratuit. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.