Administraţia Trump a renunţat, joi, la una dintre cele mai ambiţioase propuneri ale sale de reducere a preţurilor medicamentelor comercializate cu prescripţie, centrată pe asigurători, mărind probabilitatea de a lua noi măsuri concentrate pe producătorii farmaceutici, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea la care s-a renunţat ar fi cerut asigurătorilor de sănătate să transfere pacienţilor discount-urile de ordinul miliardelor de dolari primite de la producătorii de medicamente.

Decizia reprezintă un nou pas înapoi pentru eforturile preşedintelui Donald Trump de a-şi respecta promisiunea de a reduce preţurile plătite de populaţie pentru medicamente înainte de alegerile din noiembrie 2020, când republicanii vor să beneficieze electoral de îngrijorarea alegătorilor legată de costurile mari de îngrijire a sănătăţii.

Astfel, companii precum Cigna şi CVS Health, care negociază discount-uri cu producătorii farmaceutici în cadrul programului guvernamental Medicare, vor continua să beneficieze de discount-urile respective.

Acţiunile Cigna au urcat cu 11%, CVS cu 5%, iar UnitedHealth tot cu 5%.

Titlurile companiilor farmaceutice au scăzut, cu peste 3% în cazul Merck, Bristol-Myers şi Pfizer.

Un analist al băncii de investiţii Baird, Eric Coldwell, a spus că Trump îşi va reorienta reforma către companiile farmaceutice.

Administraţia Trump analizează o reglementare pentru a aduce preţurile unora dintre medicamentele incluse în programul Medicare la nivelul preţurilor mai mici din alte ţări.

Secretarul Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Sociale, Alex Azar, a declarat joi că americanii plătesc prea mult pentru medicamente, subvenţionând sistemele socialiste europene. Majoritatea ţărilor europene suportă costurile de îngrijire a sănătăţii cetăţenilor şi negociază direct preţurile medicamentelor.

Azar a mai spus că lucrează împreună cu Trump pentru a permite importurile de medicamente mai ieftine din alte ţări, măsură susţinută de preşedinte, dar respinsă de producătorii americani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.